top of page

Aktiviteter

Kvebergsøya er en tradisjonsrik gard i Folldal nær Rondane nasjonalpark, omkranset av enger, tjønner, skog og lett tilgjengelige fjell. Et ideelt utgangspunkt for turer i fjellet til fots, med sykkel, og for stang- og fluefiske i Grimsa og Folla. 

 

Rondane nasjonalpark i Norge er kjent for sine majestetiske fjell, frodige daler og rike dyreliv. Kjøreturen langs de blå fjellene gir deg en fantastisk opplevelse. Sohlbergplassen, et utkikkspunkt i Atndalen, gir deg imponerende utsikt inn i nasjonalparken. Formokampen (1428 moh) gir historisk sus og flott utsikt. Utforsk Mysusæter, en tradisjonsrik hytte- og setergrend, eller ta en sykkeltur i randsonene. Rondane har også mange topper over 2000 meter som kan nås på dagsturer.

https://rondanevegen.no/

 

Vi samarbeider med flere sykkeloperatører i nærmiljøet, og de kan tilby turer for både nybegynnere og de mer erfarne syklerene.

Urørt ski og sykkel

Fra Røros til Alvdal med sykkel

 

Grisma ligger et steinkast unna, og her kan man garantere unike fluefiske

Fluefiske i Grimsa

 

Folldal er kanskje mest kjent for gruvedriften sin, og i Folldal sentrum er det mulig å besøke museet  Folldal Gruver med utstillinger, merkede stier og kafé.

Folldal Gruver

Husk å ta vare på naturen og nyt alt Kvebergsøya har å by på! 

bottom of page